Kenia reis oktober 2007

oktober 2007
ZoMaDiWoDoVrZa
 123456
789101112 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28293031
Verslag van onze reis naar Kenia en het bezoek
van het weeshuis Blessed Generation in Malindi.

Introductie

Hoe kwam ik verzeild in Kenia?
  • Ik bezoek al enige tijd een bijbelkring van de Kerk van de Nazarener Nijmegen. In de eerste helft van dit jaar kwamen er twee nieuwe mensen, Marque en Wendy Drayer, bij ons op kring.
  • Marque werkt voor Telfort. Dit bedrijf heeft een tijdlang het weeshuis Blessed Generation in Malindi, Kenia gesponsord. Het wordt gerund door twee Nederlanders: Ria Fennema en Fester Medendorp.
  • Marque was in 2006 al met een groep mensen naar dit weeshuis geweest om daar mee te helpen met het neerzetten van een nieuw gebouw. Het was zijn bedoeling om het weeshuis eind 2007 opnieuw te gaan bezoeken, dit keer met Wendy en hun twee kinderen, Pim en Berryl.
  • Dit idee sprak me erg aan, ik zat al enige tijd te azen op een gelegenheid om een keer naar (bij voorkeur Oost-)Afrika te kunnen reizen, mede vanwege mijn betrokkenheid bij asielzoekers in Nijmegen en in het bijzonder mijn Afrikaanse vrienden, waarvan ik ook al een klein beetje Swahili heb geleerd. Dus ik vroeg direct of ik met hun mee mocht. Ze zeiden direct ja.
  • In de tijd die daarop volgde hebben we contact met elkaar gehad om af te stemmen wat we precies wilden. We besloten een kleine week te nemen voor safari, relaxen en eventueel de stad bekijken; en daarna nog ruim een week om op het weeshuis door te brengen met klussen en mee te gaan op outreach (voedsel uitdelen aan arme families).
  • Ter voorbereiding hebben we kinderkleren verzameld om mee te nemen (ook met hulp van andere kringleden); een deurcollecte gehouden in de kerk; Marque heeft een spinning­event georganiseerd bij Telfort; en ze hebben geld ingezameld toen ze hun 12½-jarig huwelijk vierden.
  • Half oktober zijn we voor twee weken vertrokken.
  • In december 2007, ongeveer anderhalve maand na onze terugkomst in Nederland, zouden er rellen uitbreken uit onvrede met de resultaten van de verkiezingen.

Kaart van Kenia
Auteur: René Uittenbogaard, 2007